Mustrica od Filca













Da li ste videli nekada nakit sa puno dugmića, mašni i satena :?


Za one koji su čuli za ovaj bajkovit nakit ovo će biti prilika da saznaju nešto novo, a za one koji još uvek nisu čuli za Mustricu of filca evo prilike za to( nikada nije kasno za nova otkrića) :) 








Da li ste znali da se kreatorka zove Ivana Ilić? i da je  završila studije arhitekture? kao i da da umire od sreće kad pravi nakit? Eh, kada bi samo znali koliko puta dnevno se ubode na iglu, sedne na filc, saplete o satensku traku ili vunicu i zgazi jednu od stotine perlica koje joj ispadnu dok radi:)ALI, sve to je vredno na kraju jednog komada nakita koji izadje iz male radionice.  


Da li znate da pored toga što je arhitekta da ona sanja o svojoj radnji u koju bi smestila sve ovo o šta se sapliće, radila i dočekivala slučajne i namerne posetioce sa domaćim mafinima koje njena mama tako dobro pravi? 


Misija je bila da malene džidže završe na reverima sakoa, na majici, oko vrata i da svakoga dana ljudima izmame osmeh na licu, iznova i iznova. Mustrica je počela kao neka vrsta hobija, u početku je to bila finansijska injekcija i prihod koji je Ivani pomagao da ostane u Novom Sadu i osamostalim se. A sada, sada je to već postao deo njenog života, svakodnevnica, nešto ste je ispunjava u kreativnom smislu i nadoknađuje onu ljudsku potrebu da se čovek ostvari i pokaže na nekom polju. 


Za jedan čarobni komad potrebno je : filc, dugmići, biseri,perle.

Filc je osnovni materijal kojim se služi, pa je samim tim on i sastavni deo svega što pravi, ali je neizbežno da se tu upletu dugmići, biseri, perlice, delovi starog nakita, okrnjen broš ili nesto slično. Proces je dugotrajan, nekada najvića ispiracija bude nabavka svih tih dugmića, starih minđuša i nakita koji rastavlja i koristi prilikom izrade ogrlica, jer su mesta koja obilazi nesvakidašnja i sa svakog se vrati puna utisaka i punih ruku ''blaga"', kako voli nazvati sve sto ''ulovi'' tom prilikom. A onda ,opet, puno pažnje i ljubavi posveti njihovom uklapanju, formi i vizuelnom izgledu, da svaka bude prepoznatljiva, drugačija jer svaka je unikat. Zadovoljstvo kupaca je potvrda da Ivana radi stvarno nešto dobro. Takodje,  u radu joj pomaže njena drugarica Branka, čije kreacije možete videti na fotografijama zajedno sa Mustricom ili na njenoj facebook stranici:



Prodaja i poručivanje idu za sada isključivo preko fb stranice https://www.facebook.com/mustricanakitodfilca i https://www.facebook.com/mustrica?ref=hl , ali u planu je i online sajt za kupovinu. Najčešće radi po porudzbini, jer ne može da stignem da napravi neke zalihe koje bih plasirala po radnjama ili sajmovima, jer kako koja mustrica nastane tako je neko poželi za sebe. 




"srećna sam sto usrećujem ljude, a činim tako malo":) 
jednostavno je opisala svoj posao ;)




 










 


 









Коментари

Популарни постови са овог блога

Spisak marketing, PR agencija i produkcijskih kuća u Srbiji.

Klompe za svaku priliku- Leon

Najsladje mesto u Beogradu ponovo radi - ljubavi i slatkiši "Soko Štark "