Vazdušni meni- šta se krije u novom Air Serbia Meniju

Kada je u oktobru 2013.godine poleteo prvi avion "Air SERBIA"(nekadašnjeg popularnog Jat-a) došlo je do promene menija u avionima. Svi putnici Jat-a mogli su da se uvere u neverovatan "kvalitet" obroka u avionu koji je bio svojim ukusom lako  ublažavao stah od letenja i pojačavao neki drugi( naravno šala mala, kako bi moja baka rekla: da ste bili gladni sve bi vam bilo dobro)


Avio kompanije sve više zastupaju koncept zdrave ishrane, promocije kuhinje i korišćenja namernica iz zemalja u kojima im je sedište.

Ovoga puta kompanija Air SERBIA, pozvala je food blogerke i predstavila im novi meni u avionima. Namirnice za hranu koja  će biti poslužena putnicima  nabavljene su u Srbiji ( ako se proizvode).
 Pored korišćenja namirnica iz domaće proizvodnje , kao jedna od prednosti takodje je i činjenica da je hrana sveža jer se priprema na dan poletanja, pa jedino na dužim letovima, pri povratku iz Abu Dabija,hranu sprema abudabijska ketering služba.
Novi meniji iz ekonomske klase ( za letove koji traju preko 2h) poprimili su srpski fazon zahvaljujući šopskoj salati (spremljena s maslinovim uljem),a delimično i internacionalni stil uz sataraš sa pireom od pravog krompira, musaka od junećeg mesa, piletina Stroganov i sl.
Pored toga, blogerkama su predstavljena i hrana namenjena kratkim letovima do sat vremena, gde je u paketiću za doručak dansko pecivo, sokić i voćni jogurt. 
Ono što se može istaći kao jedan veliki plus, jer  hrana pripremena za osobe koje imaju posebne načine ishrane(dijabetičari, vegetarijanci, osobe koje poštuju posebne standarde poput Halala i slično.) Takodje još jedna divna novost je i priprema bebi -kašica. Za biznis klasu "Air SERBIA" na letovima od preko 2sata , spremila je poseban meni koji se sastoji ni manje ni više nego od:
- predjelo: dimljena piletina sa krem sirom servirano na salati od boranije sa sušenim paradajzom ili rolnice od piletine sa feta sirom i španaćem i grilovanom žutom paprikom. 
-glavno jelo: juneći biftek sa sosom od pečuraka i hrskavim povrćem ili  pileći kebap sa istopljenim sirom
Kao što se može videti sa manje od 6 meseci, meni Air SERBIA je drastično promenjen. Nadam se da su čuveni sendviči deo prošlosti. 
Puno sreće na novim putešestvijama, a dok ne podjete na neku od njih uvek možete ova divna jela isprobati u svojoj kuhinji:) Prijatno:)



Коментари

Популарни постови са овог блога

Spisak marketing, PR agencija i produkcijskih kuća u Srbiji.

Klompe za svaku priliku- Leon

Najsladje mesto u Beogradu ponovo radi - ljubavi i slatkiši "Soko Štark "