Avioni ostaju bez prozora







Budućnost letenja se primakla I izgleda da u njoj nema mesta za prozore! 

Prema zamisli inžinjera kompanije “space aerospace “ , umesto da gledaju u oblake I predele koje preleću , za putnike je bolje da na displejima posmatraju panoramske snimke koji oduzimaju dah.
Najnovija ideja koja dolazi iz industrije aviona je zamena kabinskih prozora aviona displejima na kojima će se emitovati lažni pogled, piše yahoo.com 

Protivnici ove ideje su stave da ovo baš nije idealno rešenje za  klaustofobične putnike. Za utehu ono što će moći da se vidim na ekranima neće biti potpuno veštačko.
 “ Kamera koje će okruživati letelicu praviće panoramske snimke koji oduzimaju dah”:, oktrio je Vik Kacorija, predsednik kompanije. 

Putnici će imati mogućnost izbora, poručuju iz kompanije. Ukoliko žele moćiće da promene sliku  na delu ekrana koji je blizu njih, a takodje , ako žele da spavaju prelepi prizori će nestati.


Pravi pogled , ovo planirano dvostruko brže letelice, imaće naravno posada aviona iz kokpita. Takodje,moguće je da će na letelici biti još prozor ili dva, najavljuju iz kompanije.
Cena planirane “S-512” je izmedju 60 I 80 miliona dolara. Planirana kapacitet ove letelice je 18 putnika,a planirano je da bude prezentovana pre decembra 2018.godine.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Spisak marketing, PR agencija i produkcijskih kuća u Srbiji.

Klompe za svaku priliku- Leon

Najsladje mesto u Beogradu ponovo radi - ljubavi i slatkiši "Soko Štark "