Kako se dočekuje Nova godina ?


 

 

 

Stanovnici raznih država širom sveta praktikuju različite i zanimljive novogodišnje običaje, kako bi im Nova godina donela više sreće i uspeha u odnosu na prethodnu.

 
-Japan -  Stanovnici Japana tako u novogodišnjoj noći iznad vrata svojih domova vešaju konopac, za koji veruju da će im doneti sreću.Kada otkuca ponoć Japanci počnu sa glasnim smehom, kako bi im cela godina bila takva.
 

-Holandija- Holanđani u novogodišnjoj noći na ulicama pale jelke, kako bi "oterali zle duhove". Stanovnici 

-Švajcarska- Švajcarske praktikuju proslavu u vidu maskarade, oblačeći kostime koji simbolizuju "dobre i zle duhove koji bi se trebali mimoići, te u novoj godini ostati samo oni dobri".
 

-Španija - Najvažnija novogodišnja tradicija u Španiji je konzumiranje grožđa. Pre nego otkuca ponoć, Španci pripreme 12 grozdova, koje pojedu u trenutku ispraćanja stare i dočeka Nove godine. 

-Velika Britanija-  U Velikoj Britaniji vlada verovanje da prva osoba koja u Novoj godini uđe u kuću donosi sreću, tako da Britanci darivaju takve osobe, uglavnom novcem, ali neretko i hlebom i slatkišima. 

- Australija-Australija Novu godinu dočekuje na poseban način. Australijanci zbog klimatskih uslova novogodišnju noć provode na plažama.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Spisak marketing, PR agencija i produkcijskih kuća u Srbiji.

Klompe za svaku priliku- Leon

Najsladje mesto u Beogradu ponovo radi - ljubavi i slatkiši "Soko Štark "